Sleduj nás na Instagram Sleduj nás na Facebook Sleduj nás na YouTube Sleduj nás na TikTok
Evropské sázkovky a casína | cz
Výběr obsahu
Výběr regionu

Spartu čeká nejnenáviděnější soupeř českého fotbalu posledních měsíců

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Spartu čeká nejnenáviděnější soupeř českého fotbalu posledních měsíců


Je to už osm měsíců, co se na Ibrox Stadium v Glasgow představila v rámci osmifinále Evropské ligy Slavia v zápase, který kvůli údajnému rasismu a neoddiskutovatelné brutalitě přerostl hranice sportu a rezonoval celou společností. Nyní se na místo činu vrací druhý pražský celek Sparta, která zde může stvrdit svůj postup do jarní fáze evropských pohárů.

Rangers FC - Sparta Praha (Evropská liga, 25. 11., 21:00)

V rámci pátého kola skupiny A Evropské ligy vyzvou dnes večer ve Skotsku letenští svého soupeře na dost možná rozhodující souboj o druhé místo. Co je k jistotě druhé pozice zapotřebí? Vzhledem k tomu, že oba dnešní soupeři mají 4 body a poslední Bröndby je na 2 bodech, potřebují dnes Pražané zvítězit a zároveň doufat v bodovou ztrátu Bröndby s již jistým vítězem skupiny Lyonem. Jedině za této konstelace výsledků si Sparta zajistí postup do předkola play-off Evropské ligy již dnes.

Druhé místo si bude nárokovat také skotský protivník. Ten kromě zaváhání dánského celku potřebuje zvítězit minimálně o dvě branky. Důvodem je výsledek prvního vzájemného zápasu, který na Letné vyhrála 1:0 Sparta. Pomáhat mu v tom bude nový trenér, jímž je bývalý nizozemský reprezentant Giovanni van Bronckhorst, který se týmu ujal po odchodu Stevena Gerrarda do Aston Villy.

V hlavní roli Kamara

Ústřední postavou vzájemných utkání s českými soupeři se stal finský záložník Glen Kamara. Byl to právě on, kdo v březnovém utkání obvinil slávistického Kúdelu z rasismu a následně ho napadl v útrobách stadiónu. Zatímco on sám dostal za své extempore pouze třízápasový distanc, český stoper vyfasoval stopku na deset utkání, a přišel tak o EURO.

Důkaz o tom, že se na jarní incident jen tak nezapomene, podává i nominace gesta na podporu Kamary na cenu fair-play.

Že je Kamara od té doby mezi českými fanoušky pramálo oblíbenou postavou, dosvědčuje i záříjový zápas na Letné, kde na něj při každém doteku s míčem bučeli dětští fanoušci, kteří byli na stadiónu přítomni. Ti za to byli následně obviněni Kamarovým právníkem z rasismu, což vyústilo v politickou přestřelku.

200 Kč zdarma u Chance

Katastrofální generálka

Sparťané měli o víkendu ideální příležitost naladit se na čtvrteční duel zápasem proti agresivně hrajícímu Slovácku. Moravskému soupeři ale v ničem nestačili a absolutně propadli. Byli horší ve všech činnostech a zaslouženě prohráli 0:4, čímž vyrovnali svou nejvyšší porážku v historii samostnatné ligy. Snad si z toho vezmou do zápasu proti "jezdcům" ponaučení. "Proti Slovácku jsme propadali v osobních soubojích ve všech řadách a na klíčových postech. Určitě se budeme babrat v porážce, protože kdybychom k tomu přistoupili stejně jako se Slováckem, tak to proti Rangers dopadne stejně, ne-li hůř. Slovácko nám ukázalo to, co nás čeká i ve Skotsku. Pokud si budeme myslet, že to uhrajeme kombinačním fotbalem, tak to bude špatné," rozpovídal se hlavní trenér Pavel Vrba pro O2 TV. 

Neslavně dopadli také Rangers. Ti si o víkendu střihli semifinále ligového poháru, ze kterého po porážce 1:3 před vlastními fanoušky vypadli s Hibernian.

Kde sledovat zápas mezi Rangers a Spartou živě?

Přímý přenos ze skotského Glasgow odvysílá sportovní kanál České televize ČT Sport. V případě, že nemáte možnost sledovat televizní přenos, můžete si zápas pustit na webu České televize díky službě iVysílání. Výkop utkání je naplánován na 21:00.

Předzápasové kurzy na zápas Rangers FC - Sparta Praha

Vstupní bonus u 22bet

Tip redakce: