Sleduj nás na Instagram Sleduj nás na Facebook Sleduj nás na YouTube Sleduj nás na TikTok
Evropské sázkovky a casína | cz
Výběr obsahu
Výběr regionu

Naděje českého tenisu Fruhvirtová vyřadila bývalou světovou jedničku

Roman Mráz

Roman Mráz

Naděje českého tenisu Fruhvirtová vyřadila bývalou světovou jedničku


Česká 16letá tenistka Linda Fruhvirtová pokračuje na turnaji série Masters v Miami ve skvělých výkonech. Naposledy si ve třetím kole poradila s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, která jí ve druhém setu vzdala za stavu 6:2 a 3:0 pro Češku. Fruhvirtová se touto výhrou posune už do Top 200 v žebříčku WTA.

Na raketě mladé Češky už skončily dvě nasazené hráčky

Spanilá jízda Fruhvirtové turnajem v Miami pokračuje dál. Po kvalifikačním neúspěchu na turnaji v Indian Wells, kde 16letá tenistka vypadla s další talentovanou Češkou Marií Bouzkovou, naplno využila v Miami přidělené divoké karty a vyřadila už dvě nasazené hráčky.

Ve 2. kole na Lindu Fruhvirtovou nejprve nestačila aktuálně 24. hráčka světa Belgičanka Elise Mertensová a v neděli byla česká tenisová naděje nad síly také Viktorie Azarenkové, které patří momentálně 16. místo žebříčku WTA a místní turnaj v letech 2009, 2011 a 2016 vyhrála.

Sestřih zápasu 3.kola proti Azarenkové:

V osmifinále poprvé proti hráčce z TOP 10

Během celého utkání si česká tenistka počínala aktivně a nepouštěla Azarenkovou k její typické agresivní hře. Naopak se sama snažila diktovat tempo výměn, což se jí také po většinu zápasu dařilo. Za stavu 3:0 pro Fruhvirtovou se Azarenková, na které nebyl znát patrný zdravotní problém, rozhodla zápas vzdát

Momentálně třetí nejlepší juniorka na světě se po zápase vyjádřila, že jí mrzí způsob výhry a doufá, že se Azarenková dá zdravotně brzo do kupy.

"Viděla jsem, že nehraje její nejlepší tenis. Ale takhle jsem vyhrát nechtěla. Když jsem vyrůstala, tak jsem ji sledovala a vzhlížela k ní. Doufám, že bude brzy v pořádku."

Osmifinále proti nasazené šestce Paule Badosaové je naplánováno na úterý 03:00 SEČ a bude to pro českou juniorku první test proti hráčce z první světové desítky. Osmifinálový program tak budou v Miami v noci z pondělí na úterý uzavírat Češky. Před zápasem Fruhvirtové se totiž bude snažit postoupit do čtvrtfinále také Petra Kvitová proti Rusce Kudermetové.

Cestu Lindy Fruhvirtové a Petry Kvitové turnajem na slunné Floridě budeme na našem webu i nadále sledovat.