Sleduj nás na Instagram Sleduj nás na Facebook Sleduj nás na YouTube Sleduj nás na TikTok
Evropské sázkovky a casína | cz
Výběr obsahu
Výběr regionu

Itálie, Portugalsko či znovu Wales? Češi budou při losování baráže mezi nenasazenými

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Itálie, Portugalsko či znovu Wales? Češi budou při losování baráže mezi nenasazenými


I přes výhru 2:0 nad Estonskem, kterou se národní fotbalová reprezentace rozloučila s letošním rokem, bude při losování březnové baráže mezi nenasazenými týmy. Může si tak zopakovat souboj s Walesem či Skotskem, zároveň jí ale hrozí úřadující evropští šampioni Italové, Portugalci v čele s Ronaldem, Rusové nebo Švédové.

Hlavní hrozbou Itálie a Portugalsko

Čeští fotbalisté měli pramalou šanci dostat se mezi nasazené už před zápasem s Estonci. Aby se tak stalo, museli se dostat na druhé místo, porazit Estonsko alespoň o šest branek, a zároveň doufat v příznivý vývoj v ostatních skupinách. Nic z toho se nestalo, a tak je jasné, že v semifinále baráže narazíme na silného soupeře, a to navíc na jeho půdě.

Všichni potenciální soupeři dosahují velkých kvalit, přesto mezi nimi najdeme jména, která by si nepřál nikdo. Řeč je o posledních dvou evropských šampiónech Itálii a Portugalsku.

Mnohem hratelnější soupeři by byly např. Skotové či Velšané, s nimiž máme nedávnou zkušenost. Stejné přání vyslovil i asistent hlavního trenéra Šilhavého Jiří Chytrý: "Osobně bych preferoval, kdybychom dostali znovu Wales nebo Skotsko. Máme s nimi zkušenost, i tu pozitivní, že bychom to mohli zvládnout. Navíc o nich máme informace, takže příprava by byla snazší. Kluci si na to sáhli a přesvědčili se v těch zápasech, že na to mají. Mohlo by to hrát psychologickou roli a pomoci," přemítal.

Dalšími variantami jsou Švédsko a Rusko. Skandinávcům protekla šance nechat za sebou ve skupině Španělsko mezi prsty až v listopadovém dvojzápase. Šokující byla především prohra 0:2 v Gruzii. V posledním zápase skupiny si Španělé ve vzájemné konfrontaci postup pohlídali a zvítězili v domácím prostředí 1:0. K Rusům byl osud velmi krutý. Z posledního zápasu v Chorvatsku jim stačil k jisté účasti v Kataru bod. O ten je však připravil vlastním gólem v 81. minutě Kudryashov, a tak i oni budou muset absolvovat nevyzpytatelnou baráž.

Italové slaví vítězství na EURO 2020

Zdroj: globaltimes.cn

Nepřesvědčivá kvalifikace

Kalendářní rok 2021, během něhož národní tým vinou koronaviru sehrál nejvíce utkání (17) v historii české i československé reprezentace, začal třemi březnovými kvalifikačními duely. A začal více než dobře. V úvodním utkání s Estonskem si náš celek s dosti okleštěným výběrem soupeře poradil jednoznačně 6:2. Kvalifikační vrchol přišel hned v následujícím utkání s Belgií. Lídra světového žebříčku český tým místy přehrával a mohl z utkání vytěžit i více než jen bod za remízu 1:1. Před utkáním ve Walesu se vše zdálo perfektní. Jenže na Ostrovech naši narazili. Po zbytečném vyloučení Schicka šli do deseti a v závěrečné desetiminutovce inkasovali a prohráli 0:1.

Podzimní část kvalifikace bylo jedno velké trápení, které vyvrcholilo domácí remízou 2:2 s hlavním rivalem v boji o druhé místo Walesem. Tímto zápasem si svěřenci Jaroslava Šilhavého v podstatě odpálili možnost dostat se mezi nasazené celky a narazit na potenciálně hratelnější soupeře. Mezi nenasazenými budou kromě nás ještě Turecko, Polsko, Severní Makedonie, Ukrajina a Rakousko.

Zaplať pánbůh za Ligu národů

Za normálních okolností bychom mohli s třetím místem na Katar rovnou zapomenout. UEFA nám však naštěstí svou "zbytečnou a nesmyslnou" Ligou národů udělala obří službu a jen díky ní ještě české naděje na historicky druhou účast na světovém šampionátu nevyhasly. Nakonec se tedy úspěch či neúspěch nároďáku bude hodnotit až podle březnové baráže.

Vstupní bonus u 22bet

Rozlosování barážového pavouka

Losovací akt proběhne 26. listopadu ve švýcarském Curychu. Z dvanáctky reprezentací se na závěrečný turnaj do Kataru podívají pouze tři týmy. Účastníci baráže budou rozděleni do tří pavouků po čtyřech týmech, které se vyřazovacím systémem utkají v semifinále a finále. Hrát se bude vždy jen na jedno utkání. V semifinále, jež se uskuteční 24. března, budou mít výhodu domácího prostředí nasazené týmy. Pořadatele finále (29. března) určí los. Na barážová utkání si samozřejmě budete moct vsadit u všech našich sázkových kanceláří.