Sleduj nás na Instagram Sleduj nás na Facebook Sleduj nás na YouTube Sleduj nás na TikTok
Evropské sázkovky a casína | cz
Výběr obsahu
Výběr regionu

Bude Australian Open bez Djokoviče?

Roman Mráz

Roman Mráz

Bude Australian Open bez Djokoviče?


Devítinásobný vítěz Australian open Novak Djokovič je znám svojí zdrženlivostí vůči očkování proti koronaviru. A protože australští pořadatelé oznámili, že turnaje se budou moci zúčastnit pouze naočkovaní hráči, visí nad startem fenomenálního Srba otazník.

Bez očkování si Djokovič nezahraje

Turnaj v Melbourne nepoznal za poslední tři roky jiného vítěze než Novaka Djokoviče. Otázka je, zda bude své tituly v Austrálii vůbec obhajovat. Svoji účast na prvním grandslamu sezóny srbský tenista zatím nepotrvdil. Na nedávném Turnaji mistrů se vyjádřil ke své účasti takto: "Uvidíme. Musíme počkat a pak se uvidí."  Djokovič zatím spoléhal na to, že nemoc prodělal. To ovšem nebude od nového ročníku stačit, jak řekl sám ředitel turnaje Craig Tiley : "Rádi bychom tu Novaka viděli, ale on ví, že musí být očkovaný, aby mohl hrát."

Australian open

zdroj: sportnews.com

Djokovičův otec by nehrál

Jeho otec se k situaci s očkováním vyjádřil takto: "Co se očkování týče, tak to je soukromá záležitost. A nikdo nemá právo se někomu vrtat v soukromí."  Podle něj se Novak Djokovič Australian open nezúčastní, i když by chtěl: "Samozřejmě by chtěl z celého srdce v Melbourne hrát. Je to sportovec a je tam spousta Srbů, kteří by chtěli vidět Novaka hrát. Ale nenechá se vydírat, takže tam zřejmě hrát nebude. Já bych nehrál. A on je můj syn, tak si to přeberte sami."